Nu säger jag upp mig.

Ja, det gör jag fan! Jag försökte göra det idag, men jag fick visst inte..? Jag är timanställd och går på ett schema, innebär det att jag har fyra veckors uppsägningstid? Jag fattar noll.

Har druckit öl med Emma idag, länge länge läääänge sen och fan vad man kan sakna hennes sköna umgänge. Det ska upptas igen banne mig. I helgen tycker jag att hon drar sig till Eslövet, typ på fredag och skönhänger med oss. Mycket spel, öl och underbara människor utlovas.
På tåget hem såg jag en märklig syn. En kille hade på sig ett par trasiga jeans. Inget fel i det, det kan vara snyggt med rätt stil. Men! Han hade ett annat par jeans under. Inte någon slarvig lagning där inte, utan ett par helt andra jeans. Är det inte knäppt?

Stina! Min finaStina. Nummer två. ;) Vi ska till Aussie nu! God damnit och gosh darnit, nu ska det bära av. Jag tycker att vi drar i typ okt-nov, precis när det börjar bli sommar där och sommaren börjar avta här hemma. Kan ju inte bli bättre. Jag är så taggad som bara jag kan vara. Fan vad bra det ska bli!

Jag ska till Australien mtf!

Börja jobba igen.

Snark. Jag vill inte. Kan man ta tjänstledigt från en timanställning?
Jag ska upp om sex timmar och nej, jag orkar inte.

Fattar ni?

JAG ORKAR INTE! Jag orkar inte gå tillbaka till det skitjobbet. Fan fan fan. Hade inte världens finaste Lina varit där hade jag kräkts på det för länge sen. Men jag gillar ju det ändå. Lite sådär lagom jobbigt. Helvete.

FinaLina är en smart knöl!

Jag saknar min galna Lina när jag går här hemma och lullar. Hon kryddar min dag så att säga.

Inatt sov Andreas (även kallad "min" Andreas, för att undvika missförstånd) här. Ja, han gjorde ju mer än sov här. Vi var hos finaste Suzie på utflyttningsfest och allt vad underbart. Elin blev hemskt full och Andreas drack drinkar ur ett Homer Simpsonglas. Det gjorde Fridas Andreas också. Mycket fint, mycket fint. Allt annat var nerpackat och Sami äger inte överdrivet många glas. Det dracks även vin ur muggar och ibland hällde man helt enkelt i sig vin rakt från bag in boxen. Classy. ;)

Den där "min" Andreas gillar inte riktigt att jag är så detaljerad om mina äventyr om honom på bloggen. Jag undrar varför? Att han till exempel slängde mig rakt ner i golvet inatt när han skulle hjälpa mig av med stöveln eller att jag skulle försöka resa mig upp snyggt ur sängen mitt i natten och misslyckades totalt. Jag försökte dock rädda det genom att ta tag i en av sängstolparna och se lite porrig ut. Jag kom inte ihåg det förrens jag hade varit vaken en stund och då var jag redo att sjunka rakt genom madrassen och helst genom golvet också. Full och porrig är en kombination man sällan lyckas med och det här var inget undantag. Jag måste ha sett ut som en vilsen valross där jag försökte ta mig över sängkanten snyggt. Att det är synd om honom väldigt ofta och att han då kräver en piggelin av mig (som han inte har fått hittills) är en annan sak jag kanske inte får skriva om..? Han försökte lära mig att gäspa som Pluto imorse. Gäspa, smacka och puttra med läpparna. Jag blev inte riktigt godkänd på puttrandet. Det var inte dovt nog. Jag kunde inte lägga ner min själ i det på samma sätt som Andreas. Damn.

Han undrar ofta var jag får min energi på morgonen ifrån. När jag slänger mig ur sängen och springer och köper bullar till exempel. Jag vet inte det själv faktiskt. Något i mig säger att jag vill ut, ha frisk luft, köpa blommor och vara allmänt nyttig och vem är jag att säga emot röster i min kropp?

Imorgon ska jag samla ihop alla saker som Andreas har glömt här och lura ut Elin till Lund och lämna det till honom på sjukhuset. Hälsa på Suzie kan man också göra när man är där! Woho! Sen tänkte jag att man kan ju inte spilla en tur till Lund utan att shoppa lite också, så Nova kan räkna med att jag invaderar dom med storm. Yeah.

Och Suzie, jag glömde bara dig lite idag. Jag sa faktiskt inte att jag skulle ringa dig senare. Jag sa att vi kunde höras senare. Jag somnade. (På soffan, det var najs.) Mjääk, vad rädd jag är att jag ska säga det nu, för jag är äckligt kass på det. Hoppas att du fortfarande älskar mig. Dina läppar är förresten sjukt trevliga. Ihh. :D

Potatis är en konstig knöl.

För det kallas väl knöl? Rotfrukt? Det är ingen grönsak iaf. Och ingen "gröda" heller, om det nu är ett ord..?
Min hjärna har inte riktigt vaknat än, ni får ursäkta mig..

Det här med Facebook..? Jag tror att jag har börjat tröttna, men helt plötsligt får man en "friend request" av någon man inte riktigt vet vem det är, och så sugs man rakt in igen. Börjar luska, vilka vänner har man gemensamt, var bor människan, titta på bilder, vilka klubbar hänger den här personen på? Jag är sjuk, okej? Det finns inte så mycket mer att engagera sig i här!

Men jag känner mig faktiskt bättre. Mycket bättre. Idag ska jag till exempel laga mat! Herrejävlar. Kanske kommer snor ner i potatismoset, men det är faktiskt smällar ni får ta! (Jag pratar om dom som ska äta det, som den där Andreas. Och den där andra Andreas och min fina sambo. :P)
Har skaffat mig en gardin till sovrummet, för det blir galet ljust här fram på förmiddagen och då vill jag faktiskt sova!

Bränt mig i solariet har jag också lyckats med dessa dagar. Blev visst lite galet mycket solande när man har så mycket tid över.. Gör ont när man sover. Under 15 års av utlandssemestrar har jag aldrig bränt mig, men när jag ligger i en jävla maskin i jävla Eslöv. Då händer det grejer ska ni veta.


05.55...?

05.55! Yeaaaah! Mohaha.

Hälsningar från Ajjjlin and the Stajn. Så att säga, Stilin.

Förresten, 05.55, då sover vi galet gott. Visste ni (du..) det...?

Skum dröm.

Jag är med i ett krig,  typ Xena Krigarprinsessan, och hamnar i en kamp med en stor typ. Han är kanske samoan eller något sånt och en meter längre än mig. Självklart är det en hård kamp, jag är starkare än ett djur. Helt plötsligt är vi inne i ett rum med kuddar och fönster som är fördragna och jag håller på att förlora. Då pussar jag honom på munnen istället och då mjuknar han som ett litet barn. Hans krigarkompisar sitter utanför fönstret men vi har ju lås på dörren som tur är. ;) Sen försöker jag liksom beveka honom och vi försöker lära varandra våra språk och sånt. Det var som en extremt dålig B-film och jag skämdes nästan när jag vaknade..

Innan drömde jag verkliga händelser med lite skumma vridningar men nu har jag börjat drömma värsta filmerna. Ibland är jag under vattnet och annars kan jag vara i öknen. Det är alltid någon sorts krig och jag är såklart alltid hjälten.

Jag hade tänkt shoppa med Emelie idag men det lilla livet svarar inte på msn...? Får väl ta tag i det the good old fashion way och ringa henne då.

Elvis is in the closet!

image56

Elvis trivs bra på mina Depechetröjor. Han trivs även bra i påslakanet när man ska bädda. Dock är hans nuvarande hem en töm öllåda. Det vill säga när han inte röker upp alla Elins ciggaretter. Han är helt enkelt The King of Storgatan 4.

Och klockan 05.55 imorgon sover jag jättebra. In case någon undrade..? ;)

Mitt tvättmedel är kärlek.

Världens bästa och mest väldoftande tvättmedel, det har jag! Och miljövänligt är det också. Grumme minsann.
När jag ska gå ner till tvätten så känns det som om jag ska svimma, men jag tänker som såhär va. För att bli frisk så ska man inte ha en massa sunkiga lakan att ligga i, då smittar man ner sig själv igen. Därför tvättar jag precis allt som inte ligger i mina garderober nu. Lakan, strumpor, byxor, you name it. Jag är inte säker på att allt är använt, men det har fått "smittbaciller" på sig ändå.
Sen när jag har sovit i ett par timmar för att återhämta mig från tvätten så ska jag dammsuga här också! Bort med sjukdom, in med friska vindar! Woho!

Vill ha nya färska blommor idag också. Men nu har alla blomsteraffärer stängt. Suck. Inte för att jag hade orkat gå ut och handla ändå, men jag hade kunnat skicka någon vänlig själ kanske.

Jag känner mig lite ensam när Elin inte är här faktiskt. Så fort Andreas jobbar kväll så åker Frida iväg nånstans, jag tror faktiskt inte att jag har umgåtts ensam med henne på flera veckor. Jag saknar min sambo lite. Saknar att ha henne för mig själv någon stund då och då.

Fuckin jävla sjukdomshelvete.

Nu vill jag inte vara sjuk mer. Jag är trött på det. Hör du det kroppen? TRÖTT!
Det värsta är att jag inte ens har ont någonstans. Jag bara ligger här och orkar inte hålla uppe mitt eget huvud när jag försöker titta på skärmen så jag får ligga ner på mage för att ens kunna skriva. Hur tröttsamt är inte det?
Dessutom insåg jag någon gång under dagen/natten (noll tidsuppfattning) att det inte är så många dagar i den här månaden vilket innebär att jag kommer dö under april månad av den lön jag kommer få då. Woho! Jag börjar redan oroa mig för hur jag ska klara mig i april. Feeling hot hot hot.

Suzie har iaf köpt lägenhet vilket är helt jävla galna bananer! Grattis som fan, och som en del av min alldeles underbara inflyttningspresent kommer jag självfallet göra exakt det du vill att jag ska göra. Som måla, flytta, slicka dina tår och andra självklara flyttgrejer.
Hon kommer ha en uteplats! Har ni bara hört vilken lyx? Ohh vad vi ska grilla där i sommar. Yeeeah! Hardcoregrill och slippa utsätta trollsjön för fler brandattentat. Men förra sommarens grillning var nice det med. Särskilt när man försöker trängas tio pers på en filt.

The dateguy Andreas vet vem varenda människa är i mitt liv känns det som. Det kan iofs ha att göra med att alla spelar innebandy, men dock är det en smula jobbigt med tanke på att jag inte vet vem en endaste av hans vänner är. Det är klart att vi har pratat om dom men om jag får gissa så svärmar mina vänner omkring mig lite mer än vad som är normalt i detta land.

Elin till exempel. Vi är mer än ett gift par. Utan att gå in på detaljer så kan vi nu för tiden kommunicera utan ord. Bara det är rätt imponerande. När hon dessutom kommer hit på kvällen så går hon direkt in i köket och tittar på det jag håller på att laga och frågar "Jaha, vad ska vi äta ikväll då...?".
Du är finare än snus min lilla loppa.

Frida Farlig - Suzie Sug - Stina Stygg

image55

Jag får ont i magen.

Rage against the machine!

HIM!

The Hives!

Danko Jones!

Miss Li!

Sugarplum Fairy!

Säkert!

Det här är Hultsfredsbandlista. Dom jag kommer älska. Och det är bara listan än så länge. Jag som ska till Roskilde? Ja, självklart ska jag till Hultsfred också. Särskilt efter dom här bandsläppen. Men oj vilken festivalsommar det kommer bli.

132 dagar kvar till Roskilde. Det är inte mycket. 116 dagar kvar till Hultsfred. Det är ännu mindre. ;)

Hoppas att min hosta är bättre tills dess, annars kommer jag inte vara rolig att dela tält med Suzie. :P

Kärlek.


Hur ska man hinna allt?

Jag tyckte att jag hade ordnat mitt liv ganska bra, jobb, lägenhet, vänner och träning. (Ja, någon gång ska jag ge mig fan på att bli seriös med det också.)

Men när jag väl ligger här och är sjuk inser jag allt som jag har har missat att göra, och hur mycket jag faktiskt hade velat göra men som man har totalt glömt bort eftersom det finns så mycket annat som tar tid. Damn. Finns det någon kurs på högskolan om hur man effektiviserar sitt dagliga liv? Jag hade hoppat på den direkt.
Går in på Katrins och världens bästa bröder Schulmans blogg och tänker på hur mycket dom egentligen har att göra och vem är jag då att klaga som går här och jobbar i min egen makliga takt..? Borde jag skämmas? Lite..

Den där trevlige unge mannen från Malmö, Andreas (samma namn som Fridas loverboy ja, kan vara potentiellt jobbigt, men det är smällar man får ta), var här i fredags och vi körde typiska "second-date-gejer". Göra kycklingsallad, dricka vin, kyssas i timmar och titta på På Spåret. Andreas försökte lura i mig att han brukade vara jätteduktig på det men nej du. Mig lurar man inte så lätt!
Sen fanns det inte några typiska dategrejer kvar. Suzie och Lina trillade in och jag kunde inte riktigt hålla mig i skinnet när Åkrar och himmel börjar spelas. Inte heller när jag börjar dansa crazydance med Elin när Candyman spelas. På andra daten. Stina Stygg är inte så datesmart.

Men något intryck måste jag ha gjort för vi smsar och pratar varje dag iaf. Åkte dit igår och låg på soffan och vi beklagade oss över hur trötta och slitna vi var. Skulle gå upp samtidigt som honom i morse men jag lät visst inte så pigg så han lämnade nyckeln och jag släpade mig till sjukhuset i Lund vid elva och lämnade den och pussades lite till.

Mamma och Frida och hela världen verkar förmana mig om att ta det lugnt nu. Det behöver jag faktiskt inte höra längre. Jag måste ha blivit vuxen, för jag känner själv att jag vill ta det lugnt, vänta och se vad som händer och bara leva på.
Förr i tiden va. När jag var ung va! Då var det allt eller inget. 95% av gångerna var det dock "inget". Men när det väl var "allt" så var det aaaaallt. Hals över huvud, stormar och blixtar, fanfarer och trumpeter. Annars kunde det lika väl vara. Eftersom inget av det höll eller ens var hälsosamt så tänkte jag ändra bana. Vilket jag nog har gjort nu. Applåder, tack..

Förresten, den där D2 ringde mig igår. Helt apropå ingenting. Knasboll.
D1 är världens största rumphål efter den senaste uppdateringen om hans äventyr i Eslövet. Tur att han inte hänger på Storgatan 4 längre.
A har man inte sett på länge! Han har slutat socialisera sig med resten av världen verkar det som. Tråkigt. Hör du det A? Boring.

Christoffer Berg. Shout outs till dig! Fan vad jag gillar dig. Förgyll min vardag för evigt min käre vän och dansa runt i mitt liv som alltid.

Fjärilar och Elins överdos.

Igår såg vi vårens första fjäril. Vilket underbart vårtecken! Nu kan jag vara lycklig tror jag.

Elin och jag satt på mitt rum och drack vin och gick igenom mina gamla skolgrejer igårkväll vilket såklart gjorde att det uppstod diskussioner om både det ena och det andra. Vem som skriver historia och vilket år Columbus seglade lite fel. Och vad som skulle hänt "om inte". Pratade i telefon med Andreas (the dateguy) i en och en halv timme gjorde vi också. Självfallet har vi många gemensamma bekantskaper, det har man alltid när man bor i världens minsta landskap.

Elin sjukade sig från jobbet idag och nu ligger vi båda i min säng och beklagar oss. Dessutom tog Elin två av mina pronaxen och efter fyra timmar tyckte hon att det var dags för två till. Efter ett tag läste hon på bipacksedeln att man bara får ta två inom loppet av 24 timmar. Fiffigt Elin!

Himlen är blå och jag vill vara ute och lapa i mig sol men jag orkar inte. Vart skulle jag ta vägen liksom? Till Trollsjön? Det är för långt bort. :(

Ringa Suzie ska jag göra iallafall! Wii!!

Alla hjärtans jävla dag....?

Vilket jävla påhitt egentligen? Varför ska man ha en viss dag om året som man ska vara gullig och snäll mot den man älskar? Ja, alla andra dagar är det okej om ni hatar varandra, men just idag! Då ska ni ge varandra choklad och blommor minsann. Nej, det är bullshit alltsammans. Att jag sen är singel kanske inte gör saken bättre? Haha..

Men! Jag var faktiskt på date i tisdags. :P

Som det kan gå mellan stockar och strån va...?

En mycket trevlig ung man från Malmö som jag satt hemma hos i ett par timmar i tisdagskväll och pratade en massa med. Spännande med nya bekantskaper, men sen vet man ju aldrig vart det blir av det. Han kommer hit på söndag iaf, då ska vi göra kycklingsallad tillsammans.

Fortfarande sjuk från jobbet, min rygg dödar mig.

Lägenheten börjar ta form! Min undersköna himmelsäng (i mörkbetsad furu och himmeln i grovt vitt linne) är på plats, men den har plats till en 180 madrass vilket jag inte har råd med just nu, så min 120 madrass står i den. :P
Vardagsrummet börjar också ta form, en del av loungen är klar, hyllor och fotöljer iaf. Barbordet kommer så fort pengarna finns och våra fina tavlor hoppas jag att Christoffer snart börjar på...?

Helgen är fullbokad redan, inget utrymme för spontanitet där inte. Lördagen ska vi sminkas och fixa hår någonstans i Torson och sen hem här igen och laga mat. Sen tillbaka till Malmö igen för att gå till Wonk. Galna bananer!

Jag har börjat få rätt stora "anfall" av existensiella kriser. Jag kan sitta uppkrupen i våra fina fönster och förundras och förfäras över världen och allt som faktiskt finns i den. Ja, om ni har haft tankarna själva förstår ni, annars kommer ni nog aldrig förstå. Att vi har ett språk! Som vi kan kommunicera med både genom tal och skrift. Och att vi kan kommunicera med andra länder genom att översätta varandras språk, ofta bara genom en knapptryckning. Att vi har asfaltsbelagt så stora delar av världens yta att den knappt kan andas mer. Att mänskligheten själv har skapat sådana problem med varandra att det är värt att döda hela länders befolkning över dom. Nej, någonstans i vår utveckling så gick något fruktansvärt fel. Undrar om det går att rätta till innan det är för sent?

Bloggtorka nummer uno..

Jag har inte haft energi att blogga på länge, vilket säkert har gjort att jag har tappat en stor fanbase. :P

Just nu är jag inte på humör att berätta varför, men fan att jag ska berätta hur arg jag är!

På mitt jobb har vi boende som är aktiva, som vill sitta och prata, titta i tidningar, gå ut och gå och göra andra saker. Igårkväll satt jag och tittade på film med dem, pratade om vad som hände i filmen och "var socialt aktiv". Mirsen fixade med det andra, tvätt, disk och fika. Under iaf två timmar satt hon och pratade med Titti som också jobbade kväll, vilket är hennes val. Jag sa också till henne under kvällen att hon mer än gärna kunde sitta ner och titta på film så kunde jag fixa tvätten, men hon säger själv att hon inte har tålamod till det. Saken med att jag sitter och tittar på film är att dom boende inte stannar kvar där annars. Dom får inte ro eftersom det finns vissa som kan skrika rakt ut och då måste jag finnas där för att lugna den personen.
När jag sen åker hem med Mirsen säger jag exakt såhär;
"Mirsen, om du överhuvudtaget tycker att det är fel att jag sitter och tittar på film med dom boende så måste du säga till mig."
"Nej, gumman, JAG har inget problem med det, jag tycker det är skönt att gå och fixa med tvätt och disk och sånt, men du hade aldrig kunnat göra så med dom andra! Aldrig! Dom hade gått till Elisabeth på en gång. Ingela frågade mig senast förra veckan hur jag orkade jobba med dig som var så lat."

Lat? LAT?!?! Jag har jobbat på hundra andra ställen som har varit svårare och tyngre än jävla Fyrklövern och gjort allt det jobbet och mer utan att gnälla. Lat är jag fan inte någonstans. Vad jag fick veta och har upptäckt efterhand är att dom boende hos oss behöver ha en personal i närheten när dom gör olika aktiviteter, men om vi finns där, kanske bara står och plockar med disken eller något sånt så blir dom där och gör det dom ska. 
Mycket aktivering och social kontakt är det Fyrklövern ska stå för, det ska vara det som gör att just vårt boende sticker ut från mängden. Det är det jag försöker göra. Ibland vill ingen göra något, och då finns det tid att tvätta och göra "nödvändiga saker" men annars ska all tid gå åt till att promenera, läsa, bowla, bada och helt enkelt vara med våra boende.

Jag är ett litet steg från att säga upp mig. Jag har sett det förr jag jag ser det överallt. Kvinnodominerande arbetsplatser är djävulens mästerverk. Jag har inte en enda gång fått ett klagomål personligen. Inte EN gång har någon kommit fram till mig och sagt; "Christina, du är lite väl lat där du sitter och läser tidningen med dom boende i en halvtimme, vi är faktiskt här för att jobba!"
Hade någon gjort det, då hade jag också kunnat ge svar på tal. För i helvete om jag kan det.

Jag vill tycka om Fyrklövern, och jag vill tycka om alla som jobbar där men det gör ont i mitt hjärta när jag hör sånt här. Ont på riktigt.

Själv har jag gått upp klockan åtta på min enda lediga dag för att tvätta, och nu är min första tvätt klar.
Ciao!

RSS 2.0